Persoană care utilizează plata prin SMS

Plata prin SMS – Ce este, cum se face si de ce e importanta confirmarea sa!

Plățile prin SMS sunt una dintre cele mai simple și mai sigure modalități de a plăti virtual. Pentru cumpărător nu este necesar să folosească nume de utilizator/parolă sau să aibă acces la cardul de credit ori la datele bancare; de fapt, el nu trebuie să aibă deloc un cont bancar, ceea ce explică de ce plățile prin SMS sunt atât de populare în țări precum India, ori în zone precum Africa și America Latină.

1. Plata prin SMS – cum funcționează?

Funcționează ca un SMS standard sau ca Serviciul de mesagerie scurtă. Cu sistemul de plată prin SMS, cumpărătorii trimit un mesaj text pentru a plăti pentru un articol sau un serviciu. Mesajul text este trimis furnizorului de plăți mobile. El asigură tranzacția dintre cumpărător și vânzător.

Tot ce trebuie să faci ca utilizator este să trimiți un SMS contra cost, iar procesul este complet. În cele mai multe cazuri, durează mai puțin de un minut și nu trebuie să îți faci griji pentru securitatea datelor tale bancare.

Costul achiziției este adăugat la factura telefonică lunară sau dedus dintr-un sold preplătit din contul tău la operatorul de telefonie mobilă. Prin utilizarea plăților prin SMS, utilizatorii de telefoane mobile pot achita în siguranță, rapid și către o gamă mare de comercianți, pot cumpăra bunuri sau servicii (reale sau virtuale), precum și depuneri sau trimiteri de bani.

Multe companii iau în considerare valorificarea avantajului plăților prin SMS pentru a le ușura viața clienților. Folosind plăți prin SMS, oamenii pot cumpăra bilete la concerte, bilete de transport în comun, pot plăti servicii și nu numai,. în orice țară s-ar afla.  Astăzi, plățile prin SMS sunt utilizate în mare parte de organizațiile de caritate ca o modalitate rapidă și ușoară de strângere a donațiilor. 

Avantajele sistemelor de plată prin SMS pentru client

  • Este rapid și ușor de utilizat.
  • Cumpărătorul nu trebuie să introducă cardul de credit sau datele bancare, nici măcar un cont.
  • Nu trebuie să-și amintească nicio parolă sau nume de utilizator, cum ar fi site-urile de plată, cum ar fi PayPal.
  • Este sigur, deoarece nu sunt lansate detalii personale sau detalii ale contului.

Avantajele sistemelor de plată prin SMS pentru comercianți

  • Comerciantul poate accepta plăți de la orice telefon mobil capabil să trimită mesaje la nivel internațional.
  • Poate primi plăți de la milioanele de clienți care nu au un cont bancar sau un card de credit și astfel pot să aibă acces la bunuri sau servicii.
  • Se poate baza pe loialitatea clienților prin promoții SMS, reduceri și cupoane.
  • Comerciantul nu trebuie să verifice identitățile clienților sau să se îngrijoreze de plăți neconfirmate sau de tranzacții refuzate (cum se întâmplă în cazul cardurilor).
  • Toată facturarea este gestionată de operatorul de telefonie mobilă.
  • Este ușor de utilizat și de implementat.

Principalele avantaje ale sistemului de plată prin SMS, atât pentru clienți, cât și pentru antreprenori, sunt faptul că este un proces rapid, ușor și sigur. Plățile prin SMS (denumite și plăți text) au fost, din aceste motive, una dintre metodele de plată cu cea mai rapidă creștere din lume.

2. Tipuri de plăți prin SMS

Există trei modalități prin care se pot accesa plățile prin SMS:

1) Prin intermediul unui site web și al unui cod. Clientul este trimis pe o pagină web și i se oferă un cod. El îl trimite la numărul de text afișat pe ecran. Acesta primește un alt text care îi va permite accesul la conținutul dorit sau care confirmă că a fost plătit biletul, parcarea – produsul ori serviciul.

2) Prin introducerea numărului de telefon mobil direct pe un site web. Furnizorul de plată prin SMS dă înapoi un mesaj cu un cod. Utilizatorul îl va folosi pentru a accesa conținut online.

3) Prin intermediul unui text direct. Acest lucru este folosit în principal de organizațiile de caritate și, de asemenea, de furnizorii de servicii – de obicei, cei de transport. Utilizatorul trimite pur și simplu un text la numărul anunțat și primește în schimb biletul. Sau, în cazul organizațiilor de caritate, un mesaj de mulțumire din partea lor.

Dar cum ajung banii la companie?

Clientul plătește pentru un SMS care include costul articolului sau serviciului pe care l-a achiziționat. Acești bani sunt deduși dintr-un credit mobil plătit în prealabil sau adăugat în următoarea sa factură.

Atunci când factura este plătită, operatorul de telefonie mobilă își ia partea din prețul SMS-ului. Operatorul de telefonie mobilă trimite apoi restul plății către compania de procesare a plăților SMS care operează gateway-ul SMS pentru compania de la clientul achiziționat. Gateway-ul SMS este numărul la care un client trimite un mesaj pentru a cumpăra un produs sau serviciu.

Acestea fiind spuse, cel mai mare avantaj al plății prin SMS este că în niciun moment, la niciun pas, detaliile clientului de orice formă (identitate, date personale sau bancare) nu sunt dezvăluite nimănui, decât operatorului de telefonie mobilă. Acesta este motivul pentru care plățile prin SMS sunt sigure, ușoare și rapide.

 

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu