SMSO

Mituri despre SMS marketing care îți pot afecta strategia

Conform statisticilor recente, SMS-ul reprezintă cea mai apreciată metodă de contact în privința satisfacției clienților. Astfel, este lucru demonstrat faptul că majoritatea clienților tăi, cel mai probabil preferă SMS-ul în pofida e-mailului. De fapt, și în  pofida apelurilor telefonice , reclamelor sau postărilor pe social media. Chiar și cu aceste date statistice demonstrate în fața ochilor, tot simți reticență în abordarea strategiilor de marketing prin SMS? Nu ești singurul. Acest acest fapt se datorează în mare măsură unor 5 mituri despre SMS marketing, pe care urmează să le dezmembrăm.

1. Marketingul prin SMS funcționează mai prost decât alte strategii

În concepția multor business owners, marketingul prin e-mail depășește lejer în rezultate marketingul prin SMS. Aceasta ar însemna rate de răspuns, deschidere și conversie mult mai scăzute. De multe ori, oamenii sunt înclinați să creadă acest lucru gândindu-se că SMS-ul este un instrument ieftin.

Cu toate acestea, studiile în domeniu au demonstrat că marketingul prin SMS depășește considerabil e-mailul în ratele medii de răspuns, deschidere și conversie.

Este o mare parte din oameni care sunt mai predispuși să deschidă și să interacționeze cu SMS-urile de vânzări și marketing, mai degrabă decât e-mailurile, sursele o arată.

2. Marketingul prin mesaje text funcționează numai pentru companiile mari și este inutil în cazul afacerilor aflate la început de drum

Unul dintre cele mai cunoscute mituri despre SMS marketing îl reprezintă concepția referitoare la costurile uriașe. Acest lucru este cât se poate de fals și probabil provine din ideea că un simplu abonament pentru un telefon costă aproximativ 7 € lunar. Atunci ce fel de așteptări să avem față de transmiterea unui număr imens de SMS-uri către clienți de mai multe ori pe lună? Ai crede că se ajunge la costuri incomensurabile. Acest lucru nu numai că nu este adevărat, dar și creează o idee total diferită marketerilor, fapt care îi împiedică de la a obține rezultate grozave la prețuri cât se poate de mici.

Există provideri de servicii de web to SMS, cum este și SMSO, care creează pachete de SMS-uri pentru toate tipurile de întreprinderi, în termeni de dimensiune. Aceștia pun la dispoziție o gamă largă de servicii care îl ajută pe omul de marketing să identifice și să ajungă la client, toate într-o sumă aproape insesizabilă.

3. SMS-urile nu funcționează când publicul țintă este alcătuit din persoane în vârstă

Mulți dintre noi am fi tentați să credem că marketingul prin SMS nu funcționează în cazul persoanelor în vârstă. Deoarece acestea nu folosesc telefoane inteligente, marketerii ar trebui să se îndrepte către metodele tradiționale de marketing offline, cum ar fi reclamele TV sau radio.

Această concepție este complet greșită. Conform statisticilor 67% dintre adulții cu vârstă peste 50 de ani dețin un telefon inteligent și doar 6% din persoanele analizate nu dețin deloc un telefon mobil. Acest lucru înseamnă că orice companie care vizează generațiile mai în vârstă are șanse uriașe de a comunica eficient cu clienții lor prin SMS. Mai ales având în vedere faptul că acestea reprezintă o funcționalitate inclusă a telefoanelor. Astfel, nu este necesară conexiune la internet pentru a putea primi și trimite mesaje text.

4. Mesajele text folosite în scop comercial sunt spam

Se pare că, într-un fel sau altul, s-a format această stigmă în jurul mesajelor text, conform căreia acestea sunt considerate spam,. Cu alte cuvinte, ele reprezintă o intruziune în viața persoanală a indivizilor. Cu toate acestea, statisticile arată că aproximativ 75% dintre oameni spun că ar dori să primească oferte prin SMS. Totodată, 66% dintre persoanele care sunt deja abonate la lista de marketing pentru mesaje text a unei companii au făcut o achiziție după ce au primit un singur mesaj.

Cum să te asiguri totuși că mesajele trimise de tine nu vor fi catalogate drept spam? Iată câteva exemple pe care le-ai putea trimite clienților tăi:

Salut! Îți oferim 100 RON reducere la noile instalații. Folosește codul de reducere SALE100 online https://bit.ly/EXEMPLU.

Menține-ți vederea sănătoasă și vino la un control gratuit. Rezervă online https://bit.ly/EXEMPLU.

Acestea reprezintă doar o mică parte din cum ai putea face ca mesajele tale să atragă clientul și în același timp să te asiguri că nu vor fi catalogate drept spam.

5. Este dificil să gestionezi intern campaniile SMS

Nu există nimic mai ușor decât lansarea unei campanii SMS. Aceasta poate fi programată direct din contul de utilizator din platformă, urmând ca aceasta să se trimită automat la data și ora alese. Mesajele vor fi trimise întregii liste de clienți. Aceasta poate fi importată, deci nu necesită introducerea manuală a datelor.

La fel ca în cazul oricărei alte tehnici de marketing pe care o testezi, va trebui să creezi o strategie înainte de a apăsa „trimiteți” pe noul mesaj. Iată trei sfaturi rapide pentru a-ți pune la punct strategia de marketing prin SMS pentru cele mai bune șanse de succes:

1. Respectă reglementările GDPR.

Ai grijă la reglementările GDPR în zona de care aparții. Asigură-te că nu încarci dreptul nimănui la intimitate.

2.  Stabilește-ți obiectivele și indicatorii KPI.

Știi la ce lucrezi? Stabilește obiectivele pe care vrei să le îndeplinești atunci când îți faci planul de acțiune. Indiferent dacă este vorba de o rată de deschidere de 80%, 5 vânzări noi sau doar angajarea a 1.000 de persoane noi în companie.

3. Colectează detaliile publicului.

Ai mare grijă la construirea bazei de date. Asigură-te că fiecare membru a optat pentru a se abona la mesajele tale de marketing. Fii ordonat și organizează datele în funcție de criterii necesare în lansarea campaniilor viitoare.

În concluzie, există un număr impresionant de mituri despre SMS marketing. Totodată, credem că am demonstrat că toate acestea sunt cu ușurință dizolvate. Nu a fost nevoie decât de o privire aruncată asupra studiilor realizate în domeniu. Astfel, vino în platforma SMSO și bucură-te de primele 100 de SMS-uri gratuit, pentru a lansa prima ta campanie.