Da, se mai întâmplă uneori. Oamenii se dezabonează de la mesajele tale promoționale, iar tu nu mai știi ce să faci ca sa îi aduci înapoi. Acest lucru poate fi dificil, dar noi te putem ajuta cu câte sfaturi care să prevină mai degrabă situația, decât să o rezolve. Astfel, acest articol este despre cum să îți menții rata de dezabonare cât se poate de mică.
Mai întâi de toate, este posibil să te întrebi care este o rată rezonabilă de dezabonare. Acest lucru variază în funcție de industrie, desigur. Cu toate acestea, de regulă, rata nu trebuie să depășească 3% pe campanie. Dacă depășește, este foarte posibil să nu respecți regulile pe care urmează să le enumerăm în acest articol.
1. Furnizează întotdeauna o opțiune pentru dezabonare
Nu forța niciodată oamenii să se înscrie și să rămână abonați la mesajele tale promoționale. Această practică nu numai că este împotriva normelor de reglementare. De asemenea, este și extrem de intruzivă. De exemplu, la accesarea unei pagini web nu trebuie niciodată să apară un mesaj din partea ta de forma „introduceți numărul dvs. pentru a continua”. Mai degrabă poți sugera abonarea la mesajele tale print-un mesaj de tip pop-up, care poate fi cu ușurință închis și ignorat, dacă utilizatorul nu are intenția de a se abona.
Dacă aduni numere de telefon utilizând un formular web, asigură-te că incluzi o casetă de selectare pe care vizitatorii trebuie să facă click pentru a confirma că vor să primească mesaje promoționale din partea ta. Este indicat să ai întotdeauna această casetă debifată în mod prestabilit. Altfel, utilizatorul poate accepta din neatenție. Astfel el se va trezi abonat la mesajele tale, fără să își amintească ca a făcut vreodată acest lucru. Această situație este de asemenea un exemplu de încălcare a reglementărilor GDPR, de aceea trebuie să te asiguri că o eviți cu orice cost. Vezi exemplul de formular de mai jos, pentru a-ți forma o idee mai clară.
2. Spune-le oamenilor la ce anume se înscriu
Spre exemplu, când plasezi o comandă și ți se cere numărul pentru a primi updates cu privire la aceasta, nu te-ai aștepta ca în două zile să te trezești cu mesaje promoționale. Nu-i așa? Este firesc ca în această situație, oricine să aibă impulsul de a se dezabona. De ce? Pentru că nu te-ai înscris la mesaje promoționale, ci doar ai vrut să afli care este statusul comenzii tale.
De aceea, este important să le arăți cât mai clar oamenilor că se înscriu pentru o listă de marketing înainte de a-și introduce numărul pe site, de a trimite text folosind cuvântul cheie sau de a completa formularul pe hârtie. Pe scurt, nimeni nu ar trebui să fie surprins când primește un text promoțional de la tine.
3. Trimite un mesaj de bun venit abonaților noi
Te poți folosi de răspunsuri automate pentru a configura un mesaj care se trimite imediat după ce cineva se abonează. Folosește acest lucru ca pe o altă oportunitate pentru a stabili așteptările. Spune-le persoanelor de contact ce vor primi și stârnește-le entuziasmul de a deveni membri ai listei tale de abonați.
4. Personalizează mesajele
Înainte de a trimite o campanie, pune-ți singur întrebarea: „Aș vorbi asta cu un prieten?” Dacă răspunsul este nu, probabil că ar trebui să modifici mesajul. De exemplu, ai răspunde la un SMS care spune: „SUPER SALE: 20% reducere la prima ta consultație. Trebuie să ne sunați astăzi pentru a face o programare”. Pare destul de intruziv construit.
Imaginează-ți totuși că ai primi acest mesaj în loc: „Bună, Maria. Experții noștri au disponibilitate săptămâna aceasta. Dorești să faci o programare? Noi oferim 20% reducere pentru toate programările încheiate astăzi. ”
Mesajul în sine este același, include în continuare o reducere, are încă un sentiment de urgență. Cu toate acestea, reacția va fi diferită. Includerea prenumelui clientului este un lucru incredibil de ușor de realizat, mai ales din platforma SMSO, însă impactul poate fi uriaș.
De asemenea, faptul că mesajul include o întrebare arată clientului că acesta are o opțiune, nimic nu este forțat, ba mai mult, el deține controlul. Această tehnică este extrem de eficientă în creșterea ratei de răspuns și reduce rata de dezabonare. Nimeni nu ar putea spune STOP cuiva care a întrebat politicos dacă dorești să profiți de o ofertă cu timp limitat.
5. Segmentează-ți publicul
Un studiu realizat recent a constatat că al treilea cel mai frecvent motiv pentru care oamenii se dezabonează de la mesaje este că ei consideră conținutul nerelevant pentru ei. În acest sens, o soluție este segmentarea publicului. Acest lucru îți permite să livrezi conținut personalizat, relevant și util abonaților tăi.
Cu o listă a abonaților organizată pe segmente, clienții vor primi doar texte care sunt relevante pentru ei. În consecință, este mult mai puțin probabil să se dezaboneze. Cu cât segmentele sunt mai bune și mai puternic consolidate, cu atât ratele de dezabonare sunt mai mici.
Este important să îți petreci timpul crescând lista de abonați. Cu toate acestea, la fel de important, dacă nu chiar mai important, este să îți menții contactele actuale angajate și entuziasmate și rata de dezabonare cât se poate de mică.
În concluzie, noi, la SMSO, credem în puterea respectului față de client. Considerăm astfel că buna purtare față de acesta și respectarea intimității lui reprezintă factori cheie în fericirea lui, cât și în a companiilor. Așadar, dacă ești interesat de o comunicare politicoasă și eficientă cu clienții tăi, înregistrează-te în platforma SMSO. Primele 100 de SMS-uri le primești gratuit.