SMSO

Strategii de marketing – Cum să îți înțelegi mai bine clienții

Potrivit studiilor, mai bine de o treime dintre antreprenori și dintre oamenii de afaceri au mărturisit că nu își pot ignora telefonul mai mult de 10 minute fără să răspundă la mesaje. Dacă angajații nu se pot stăpâni de la a-și folosi telefonul mobil, atunci cum reacționează consumatorii?

Strategia de marketing trebuie să fie acolo unde există consum: mesajele text (sau SMS-urile). Campaniile de promovare prin SMS pot ajuta la creșterea vânzărilor, la încurajarea loialității și la solidificarea relațiilor cu clienții. Dacă specialiștii de marketing au nevoie de o convingere suplimentară, iată trei statistici importante privind motivul pentru care ar trebui să investească în SMS-uri:

Mesajele text sunt folosite în procent de 98%, în timp ce e-mailurile continuă să rămână la 20%;
90% dintre mesajele text sunt citite în 3 minute de la sosire;
În medie, o persoană are nevoie de cel puțin 90 de minute ca să răspundă la un e-mail, dar sub 90 de secunde să răspundă la un SMS.

1. Strategii de marketing – De ce SMS-ul este o metodă de promovare pentru consumatori?

Conform statisticilor de mai sus, consumatorii sunt mai înclinați să citească și să reacționeze la mesajele de publicitate dacă acest lucru vine printr-un SMS. Comercianții B2C au înțeles multă vreme importanța creării de campanii de marketing prin email, pe format mobil, având în vedere că 53% dintre e-mailuri sunt deschise pe dispozitive mobile.

În zilele noastre, anunțurile și publicitatea copleșesc căsuțele de e-mail, astfel că vine nevoia de a se găsi un nou canal de abordare – campaniile de publicitate prin SMS. Cu rata de citire a mesajelor prin SMS, acestea oferă o oportunitate nouă campaniilor, cu un impact imediat asupra consumatorilor. Un exemplu de strategie de marketing prin SMS care vine în beneficiul consumatorului sunt campaniile foto.

Comercianții online pot încuraja, astfel, consumatorii să trimită o fotografie cu ei în care poartă sau folosesc un produs pe care l-au achiziționat recent. Acest lucru oferă brandului o șansă de a înțelege modul în care consumatorii interacționează cu produsele, să creeze ambasadori ai brandului și, de asemenea, ajută la anticiparea preferințelor consumatorilor.

2. Idei de marketing – Promovarea unui produs prin SMS – care sunt strategiile de marketing?

Un lucru important de reținut atunci când se investește în strategii de marketing prin SMS este limita textului. Majoritatea operatorilor mobili permit doar 160 de caractere per mesaj text, ceea ce subliniază importanța transmiterii unui mesaj clar și concis. Cu cât mesajul este mai scurt, cu atât mai bine.

Strategia trebuie să țină seamă de caracterele permise și să ofere valoare mesajului, dar trebuie să-și amintească că apelul la acțiune trebuie să fie foarte clar. În loc să trimită un singur mesaj standard către toți consumatorii, este de preferat să trimită diferite mesaje.

Astfel, o campanie poate aproxima la ce anume reacționează clientul cel mai bine. Un mesaj text poate fi: „REDUCERI SPECIALE. Doar pentru tine, 25% reducere la coșul tău de cumpărături până la ora 17:00”. Un altul ar putea fi: „Mulțumim că ești alături de [numele brandului] și îți oferim 15% reducere la următoarea comandă”. Aceste idei de marketing sunt folosite adesea și ca tehnici speciale pentru promovarea serviciilor și promovarea produselor pe care o companie le are în portofoliul său.

Mesajele de apreciere sau cele de tip „ofertă specială” trebuie analizate în funcție de reacția consumatorului. Prin utilizarea acestui canal de comunicare, care aduce un impact mai mare asupra audienței se pot obține rezultate și o mai bună înțelegere a clienților și tipului de conținut pe care îl doresc. Dacă brandurile sau companiile descoperă că aprecierea motivează clientul, atunci ar trebui să depună eforturi pentru a trimite mesaje fără apel la acțiune, ci doar pentru a exprima cât de apreciat și important este clientul.

SMS Marketing – un instrument rapid si usor de utilizat

SMS-ul este cea mai rapidă și directă conexiune a unui comerciant cu un client, iar acest tip de strategie de marketing crește rapid în popularitate și nu prezintă semne de încetinire.

În concluzie, comercianții ar trebui să investească în crearea de campanii SMS de înaltă convingere, automate, care se integrează perfect cu eforturile preexistente de marketing pe toate canalele de comunicare existente. Astfel, brandurile se pot conecta cu clienții oriunde s-ar afla în lume, pentru a-și construi cu adevărat o bază de clienți fără costuri uriașe.